Gwendolyn Masin

János Balázs

Izabella Simon

Orsolya Korcsolán

Miranda Liu

 
 
 
Simon Izabella

Simon Izabella

www.izabellasimon.com

 

Simon Izabella Bio Hun.pdf

Simon Izabella a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerezte zongoraművész diplomáját Kurtág György, Rados Ferenc és Jandó Jenő tanítványaként. Diplomája megszerzése óta rendszeres fellépő vendége a legrangosabb nemzetközi fesztiváloknak, mint például a Schiff András és Heinz Holliger vezette Ittingeni a Végh Sándor alapította Prussia Cove, a Maribori és az évente megrendezésre kerülő Marlboro Fesztiválnak. Az utóbbi években fellépett többek között a Cheltenham Fesztiválon, a Heidelberg Fesztiválon, a Hitzacker Fesztiválon, a Schwetzingeni Ünnepi Játékokon, a Davos Fesztiválon és a Kempten Kamarazene-fesztiválon, olyan partnerek társaságában, mint Heinz Holliger, Steven Isserlis, Perényi Miklós, Christoph Richter és Radovan Vlatkovic.

Különösen fontos feladatának tartja a dalirodalom népszerűsítését, melyet jól mutatnak Sass Sylviával, Rost Andreával, Mester Viktóriával, Németh Judittal, Bátori Évával, Szabóki Tündével, Ruth Ziesakkal és Hanno Müller-Brachmannal való közös fellépései. Szólistaként a magyar zenekarok mellett olyan nemzetközi együttesekkel lépett fel, mint a Kremerata Baltica, a Camerata Bern vagy a Camerata Zürich. Férjével, Várjon Dénes zongoraművésszel itthon és külföldön egyaránt négykezes és kétzongorás fellépéseket tartanak, melyek közül az egyik legsikeresebb a Winterthur zenekarral közös koncert volt Thomas Zehetmair vezényletével 2012-ben. Lemezfelvételei készültek Sass Sylviával Liszt és Schubert dalaiból (Cant Art kiadó) és Rost Andreával Bartók, Kodály és Ligeti dalaiból (Warner kiadó). Magyarországi fellépései mellett a következő évadban vendégszerepel többek között Zürichben a Zürcher Festpiele-n, Londonban a Wigmore Hall-ban, Franciaországban a Normandiai Fesztiválon, Angliában a Prussia Cove Fesztiválon, az Egyesült Államokban pedig a Marlboro és a Bard Fesztiválon.

Nagysikerű new york-i 92Y koncertterem-beli fellépése után 2010-ben meghívták a világhírű amerikai Bard Egyetemre, ahol vendégprofesszorként tanított. A kamarazenét népszerűsítendő először az ő ötlete alapján került megrendezésre a Kamarazene Éjszakája, olyan rangos művészek közreműködésével, mint Steven Isserlis vagy Rados Ferenc.