New Millennium Nemzetközi Akadémia – Budapest 2022.

2022-ben augusztus 25. és augusztus 30. között az Akadémia budapesti kurzusai minőségi oktatást és online tanulási lehetőségeket kínáltak a motivált és elkötelezett zenészek számára. A résztvevőknek lehetőségük nyílt arra, hogy világhírű zenészektől tanuljanak, akik az európai zenei színtéren tevékenykednek.

Az akadémia alapelvei között szerepelt a befogadás, a sokszínűség és a nemek közötti egyenlőség, hiszen a tehetség nem ismer nemi, életkori vagy származási határokat. Az alapítók ösztöndíjakat biztosítottak, hogy a hátrányos helyzetű diákok is részt vehessenek a nemzetközi művészek által vezetett átfogó oktatásban.

Az oktatók között megtalálható Miranda Liu (Concerto Budapest, V4 String Quartet, Central European String Quartet), Korcsolán Orsolya (Musikschule in Wien, Anna Rothshield Ensemble), Vlad Stanculeasa (koncertmester, Baseli Szimfonikus Zenekar, Barcelona Szimfonikus Zenekar, Fesztiválzenekar) – hegedű, Bartosz Koziak (V4 String Quartet, Bydgoszczi Zenei Egyetem) – cselló, Győri Noémi (Royal Northern College of Music, Manchester) – fuvola, Pálfi Csaba (Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem) – klarinét, Sugár Gergely (Wiener Symphoniker, Anna Rothshield Ensemble, Grazi Zeneművészeti Egyetem) – kürt, Georgy Tchaidze (a Honens Zongoraverseny győztese), Josu Solaun (az Enescu Zenei Verseny győztese) – zongora és Bábel Klára (Magyar Rádió Szimfonikus Zenekar) – hárfa.

Az akadémia a jelen kor igényeire és tendenciáira reagálva kombinálja a személyes és az online mesterkurzusokat, workshopokat és előadásokat.

 

Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember, hegedű, oboa, fuvola/furulya és klarinét
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, zenélés hangszeren, trombita, szabadtéri és belső tér
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, álló és belső tér

 

Támogató: