Bécs

2023. augusztus 31 - szeptember 5. között került megrendezésre az Akadémia utolsó mesterkurzusa Bécsben. Itt az eddigiektől eltérően csak 2 hangszer került meghirdetésre, ugyanakkor 3 alkalom helyett a résztvevők 6 alkalmat kaptak, amely lehetőséget adott egy sokkal elmélyültebb oktatásra. A hegedű mesterkurzus résztvevői számára a fókuszt a koncertrepertoár-építés, valamint felkészítés a zenekari meghallgatásokra, beleértve a koncertmesteri szólót és zenekari részleteket a Bécsi Szimfonikusok koncertmesterével, illetve Bécs legkeresettebb professzoraival jelentette. Ezek során a hangsúly az alapok, etűdök, skálák, a hangszeres készségek fejlesztésén és az optimális gyakorlási módszer megtalálásán volt.

A kürt mesterkurzus középpontjában a szólórepertoár-építés, meghallgatásra való felkészülés, zenekari részletek, beleértve a Wagnertubát, amelyhez hangszereket biztosítottunk. 

Nagy örömünkre szolgálta, hogy több támogató partnert is sikerült megszerezni, így a résztvevőknek lehetőségük nyílt kedvezményesen vásárolni egy hangszer és egy kotta üzletben, valamint a kürtösöknek lehetőségük nyílt különböző fúvókákat kipróbálni.

 

Az Európai Unió finanszírozásával. Az itt szereplő vélemények és állítások a szerző(k) álláspontját tükrözik, és nem feltétlenül egyeznek meg az Európai Unió vagy az Európai Oktatási és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (EACEA) hivatalos álláspontjával. Sem az Európai Unió, sem az EACEA nem vonható felelősségre miattuk.