Gwendolyn Masin

János Balázs

Izabella Simon

Orsolya Korcsolán

Miranda Liu

 
 
 
Új Harmónia Fúvósegyüttes

Új Harmónia Fúvósegyüttes

 

 

 

"A hangverseny kiváló csapatmunkáról tanúskodott: az egyes szólamok mind dinamikában, mind dallamformálásban tökéletesen illeszkedtek egymáshoz. A színpadról sugárzó meghitt hangulatból visszaköszönt a kamarazene egykori funkciója, a közös családi muzsikálások, az együttzenélés öröme. A lélek igazi mélységeit fedték fel. Érezhettük: a zene égig emel."

(Magyar Nemzet)

 

"Az Új Harmónia rendkívül letisztult értelmezésben vezeti elő a műveket, érzékeny dinamikájával a dallamok legrejtettebb összefüggéseit is kidomborítja. Úgy tűnik, itt mindenki tudja, hol a helye, mikor kell egy-egy motívummal kilépnie a háttérből, s mikor kell visszahúzódva teret engedni a másiknak. Se több, se kevesebb. Pontosan eltalálják az arányokat, a ritmus pedig óramű pontossággal lüktet végig."

(Magyar Nemzet)

 

"...mindenki figyelmébe ajánlanám fiatalos és lendületes interpretációikat. Érett és átgondolt a hangzásképük... "

(Magyar Nemzet)

 

„Az Új Harmónia egyik nagy erénye ugyanis, hogy akár fúvósokra készült művet, akár átiratot játszanak, megmutatják a darab szerkezetét. Követhetők a vándorló motívumok, a forma, a visszatérő részek, és mindezt az egyes szólamok és hangszínek arányával, azok játékával érik el.

Nem véletlen az Új Harmónia sikere… Titkuk a kamarazenélés lényegében az összjátékban, az egyéni felkészültségben és a másikhoz való igazodásban rejlik. A remek és kristálytiszta kürtállások, az oboák és a klarinétok válaszolgatásai, a fagottok pontos alapja… Ez a fajta együttgondolkodás az, ami feledhetetlenné teszi koncertjeiket.”

(Kiss Eszter Veronika, Magyar Nemzet, 2010. szeptember)

  

" Az Új Harmónia Fúvósegyüttes rendkívül lendületes, jó hangulatú koncertet adott. ... ... A hallgatóság igencsak élvezte az előadást. Hihetetlen erőt sugárzott - kommentálta Albert Neuhauser. Ritkán találkozhat ilyen művészekkel az ember. Rendkívüli élmény volt."

(Süddeutsche Zeitung)