Gwendolyn Masin

János Balázs

Izabella Simon

Orsolya Korcsolán

Miranda Liu

 
 
 
Új Harmónia Fúvósegyüttes

Új Harmónia Fúvósegyüttes

 

 

 

Az együttes, melynek tagjai valamennyien a budapesti Zeneakadémiáról indultak, 1999 tavaszán alakult, azzal a céllal, hogy a szerenád- és divertimento-irodalom, illetve az ezek nyomán megszületett romantikus és modern repertoár kiemelkedő alkotásait értő és színvonalas előadásban népszerűsítse.

A társulat művészeti vezetője Szatmári Zsolt, az 1990-es, Québec-i nem­zet­közi klarinétverseny első helyezettje; 1993-tól a Zeneakadémia tanára; 2000 szep­tem­berétől a Nemzeti Filharmonikus Zenekar szólamvezető klarinétművésze.

Az együttes a legjobb hazai és nemzetközi kamarazenei hagyományokat követve igyekszik megszólaltatni minden olyan jelentős művet, melyet a formáció által képviselt hangszer–csoport számára írtak, valamint ismertté kívánja tenni eredetileg nem fúvósokra megál­mo­dott alkotások kitűnő átiratait is, legyenek azok korabeli adaptációk vagy népszerű darabok mai átültetései. Az együttes tagjai saját átiratokat is készítenek, megpróbálva méginkább kitágítani a fúvós kamarazene határait. Ezzel összefüg­gés­ben a hangversenyeken rendszeresen közreműködnek elismert hazai énekes, ütős, vonós, zongorista vendégművészek is. Végül, de nem utolsó sorban, az együttes szeretne mai szerzőket inspirálni újabb, erre a hangzásvilágra elképzelt zeneművek írására.

Az együttes az elmúlt tíz év során be­mu­tat­ko­zott, illetve rendszeresen fellépett Magyarország jelentős hangversenyter­meiben és fontos hazai fesztiválokon, de rendszeres vendég Németországban és Olaszországban is.

Tagok:

Művészeti vezető:  Szatmári Zsolt    
Alapító, ügyvezető:  Olajos György    
Oboa: Kurucz Orsolya Kürt: Seeman László
  Szász Diána   Bohnert Zoltán
Klarinét: Parlagi Gergely Fagott:  Kubassy Tamás
  Szatmári Zsolt   Olajos György
Bőgő:  Zsákai Tibor